Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

maandag 27 december 2010

Kerstdagen en ziekenboeg

Onze kerstdagen zijn redelijk relaxed verlopen, niet te veel stress in elk geval.
1e Kerstdag even bij mijn zus langs en daarna bij mijn vader. Mijn oudste zus en haar man waren er ook en we hadden wat lekkere hapjes bij ons. Paar uurtjes bij Pa doorgebracht en toen het begon te sneeuwen weer in 1 1/2 uur huiswaarts gereden om daar ons "kerstdiner" te eten. De afgelopen week was zo'n rare week met alle activiteiten op school en dan nog de gebruikelijke sportactiviteiten dat ons makkelijke kersteten eigenlijk al halverwege de week verorberd was :-). Dus alternatief bedacht van nasi met sate en komkommer. Maar omdat we toch wel een beetje vol zaten toen we thuiskwamen hebben we er niet zoveel van gegeten. Meiden vonden het ook maar een raar kerstmaaltje :-). Ik had Lara en Nina beloofd dat ze 's avonds lang mochten opblijven, het is tenslotte eindelijk vakantie hier. Eerst hebben we Santa Claus 1 gekeken en daarna Santa Claus 2. Althans Nina heeft de 2e film niet helemaal gezien.......na een kwartiertje viel ze bijna in slaap op de bank, dus die hebben we maar naar bed gedragen. Lara heeft de film wel afgezien maar was ook wel erg moe. Zelf heb ik Santa Claus 3 niet meer afgekeken want ook ik was moe.....werd om 02.00 uur wakker op de bank....koud en wel.
2e Kerstdag eerst beetje uitgeslapen (voorzover dat kan met een jongste kind dat elke ochtend om 6.00 uur wakker is en om 4.00 uur 's nachts klaagde over een verstopte neus :-( ).
Daarna uitgebreid ontbeten (dat vinden de kids volgens mij het gezelligste van de hele kersttijd) met allemaal lekkere dingetjes en kerstmuziek op de achtergrond.
De meiden zijn lekker boven gaan spelen en toen bleek dat er lekkage was op Lara's kamer. De sneeuw van het dak was aan het smelten maar de dakgoot zat nog vol met ijs, dus het smeltwater ging maar 1 kant op.....Lara's kamer in. Dus vriendlief in de weer geweest om de dakgoot weer ijsvrij te krijgen en nu loopt het water weer waar het naartoe moet....de regenpijp in. Na dit klusje even een 15 minuutjes in de auto naar Opa en Oma om daar nog gezellig bij te kletsen. Ook daar toch weer teveel toostjes op, dus de gourmet die we 's avonds gepland hadden werd maar voor 1/4 verorberd. Het ijs na afloop vond wel veel aftrek en daar werd nog een 2e keer van opgeschept.
Nu 3e kerstdag is er eindelijk rust in huis. Eigenlijk alleen maar omdat er nu  2 zieke meisjes op de bank liggen. Nina was vannacht al een keer wakker met verstopte neus, hoofdpijn en ze bleek flinke koorts te hebben. Dus midden in de nacht een asperientje en neusdruppels ingegooid en sokken en pyjamabroek uitgedaan (vanwege de hitte), koud doekje op haar voorhoofd. Zo heeft ze nog zo'n 3 uurtjes kunnen slapen. Lara was 's ochtends ook erg moe en had het koud.....na de oorthermometer weer gehanteerd te hebben, bleek ook zij koorts te hebben. Dus nu liggen ze erg rustig t.v. te kijken met allebei een lekker dekentje over zich heen en moeders binnen handbereik voor alle natjes en droogjes en knuffeltjes.

Ik moet een dezer dagen nog wel aan de slag met de naaimachine, want Lara heeft woensdag nog een verjaardagsfeestje (als ze dan maar weer beter is) en daar wil ik nog iets voor maken. Dus wellicht later deze week nog een berichtje op het creatieve vlak.......

Toch nog even een grappige foto als afsluiting........

De trap is inmiddels alweer een jaar bekleed hoor :-) en de kopjes zitten er gewoon nog op :-)))


Lieve groet Conny

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto! Maar... zonde dat je meisjes ziek zijn. Wens hen veel beterschap en geniet maar met volle teugen van het eindejaar.

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...