Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

donderdag 17 maart 2011

We hebben een 'tien'er in huis en Candy

HOERA!!! Onze Lara werd gisteren 10 jaar. Wat gaat dat toch hard. Ik zie me nog lopen 10 jaar terug....3 maanden lang dat hummeltje hangend in een buidel aan mijn buik.......Slapen deed ze alleen 's nachts....of overdag dicht tegen me aan.....al stofzuigend (met buidel), of lopend met de kinderwagen (niet stilstaan bij een stoplicht want dan was het weer brullen). Ik herinner me nog goed dat ik echt een jaar lang (en misschien nog wel langer) doodmoe was. Die drie maanden continue met een hummeltje in mijn armen hadden me best gesloopt.

En nu 10 jaar later is het een eigenzinnige tante, het hart op de goede plaats, meelevend met anderen, zeer geliefd in de klas (alle kinderen in de klas kunnen het goed met haar vinden), zeer gedreven in alles wat ze doet (gaat overal voor 200 % voor), haalt buitengewoon goede cijfers op school, ze is creatief met haar handen, dansen en wil graag op toneel (en daar lijkt ze me zeer geschikt voor), heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel (voor zichzelf maar zeker ook voor anderen).

Alleen de laatste tijd krijgt ze echte 'tien'er trekjes.
Dat dicht bij me willen zijn, heeft ze nog steeds (en dan vooral als we een woordenwisseling met elkaar hebben). Ik probeer dan afstand te scheppen door weg te lopen .....maar (net als toen ze een klein peutertje was)....ze loopt me net zolang achterna met vragen en bozigheid, dat ik soms echt laaiend kan worden op haar. Waar haar kleinere zus haar schouders ophaalt of boos naar boven loopt (lijkt wat dat betreft meer op moeders), gaat Lara net zolang door tot ze gelijk krijgt, of totdat ze me boven op de kast heeft.
Er liggen nog roerige tijden voor ons lijkt me :-).

Maar gisteren was het vooral FEEST!
Het kinderfeestje was een succes. Ze mocht 6 meiden uitnodigen, samen met die twee van ons erbij dus 8 kids in totaal, waarvan 7 kinderen van 9 a 10 jaar en onze jongste van 7 (bijna 8).
Het was een kippenhok. Als ik de foto's bekijk lijkt het heel rustig, maar wat kunnen die meiden kakelen met elkaar zeg en heel veel en heel hard lachen :-)

Enfin.....het feestje begon natuurlijk met cadeautjes uitpakken en daarna mochten ze hun eigen cakeplakjes versieren en eventueel een sandwich ervan maken. (De helft werd natuurlijk niet opgegeten, maar het versieren alleen is altijd al leuk).

Jarige Job 10 JAAR !!!!!

Zusjelief (lekker he Nien)

Cakejes versieren en opeten


Na het cakejes versieren wilde ik nog een echte snorrenfoto schieten en dat gaf een hoop lol bij de meiden.

vol spanning en veel gegiechel wachten op je slagroomsnor.

Statiefoto :-)


Daarna mochten ze even achter in de tuin spelen (touwtje springen, stoepkrijten, schommelen, hoepelen) en maakten wij de kamer klaar voor een echte thuisbioscoop. Dus rolluiken dicht, kussens op de grond, tafel volzetten met grote schalen paprika en gewone chips en popcorn, cola, sinas, ice tea en limonade.
De meiden mochten 1 voor 1 naar binnen en zeggen welke film (ze hadden keus uit 5 films) ze graag wilden gaan zien. De meeste stemmen zouden gelden......je snapt het al.....er kwamen 3 films uit de bus met elk 2 stemmen (Lara en Nina maakte het niet uit welke film ze zouden zien). Uiteindelijk werd er democratisch tussen de meiden besloten dat het toch de film Coraline zou worden.
De spelregels van deze huisbioscoop werden nog even uitgelegd door mij
1. Als je wilt plassen, even zeggen dan zetten we de film even op pauze
2. Als je iets lekkers wilt eten of drinken.....niet vragen.....gewoon pakken ( er stonden ook bakjes naast die ze konden vullen met wat ze maar wilden).
3. Verder gewoon lekker genieten van de film.

THUISBIOSCOOP Het was hier echt donker, maar met flits lijkt het heel licht.
Het was even een relaxmomentje  (best een lange film). Bijna op het eind van de film zette ik de spullen voor het volgende onderdeel alvast klaar.
Het creatieve gedeelte van de dag bestond uit 3D kaarten maken. Ze vinden allemaal knutselen leuk, dus het was een schot in de roos.De zes genodigden hebben hun kaartjes nog net af kunnen krijgen (Lara en Nina moeten hun kaarten nog afmaken).

Daarna nog snel een frietje en broodje hamburger (die ze zelf mochten beleggen) en ijsje toe en toen was het al ver over tijd.....en het feestje was afgelopen.

Je snapt wel wat ik 's avond gedaan heb........afgeknoedeld op de bank gehangen......:-)

OH...en gisteren kwam er nog een verrassing voor Lara.......ze zat namelijk bij de TOP 3 bij de kaarten challenge van de Dutch Card Lovers en de 3 Toppers kregen allemaal een prijs. En laat die prijs nou precies op haar verjaardag in de bus vallen......leuk he!:-)

Lieve groet Conny

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je dochter Conny!! Leuk om je verhaal te lezen! En het ziet er errug gezellig uit! Gefeliciteerd met de candy!

  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat is lang geleden dat ik zo mee heb mogen genieten van een gezellig kinderfeestje. Wat een gezellige boel. Je meiden boffen maar met zo'n leuke, creatieve moeder.
  En die slagroom snorren ga ik ff onthouden!
  Groetjes en de felicitaties aan Lara vanuit Australie!
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had al gehoord van Lara, dat ze het een heeeel leuke verjaardag had gehad. Maar nu ik de foto's en jouw verhaal heb gelezen, snap ik dat ze het zo leuk heeft gehad. Ik vond de snorren idee erg leuk. Hoe kom je erop???

  Tot morgen!
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...