Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

maandag 5 december 2011

Daar wordt aan de deur geklopt.........

Had Nina op vrijdag nog een kinderfeestje waar ik dit voor maakte.......en ook nog een boek erbij deed (helaas niet op  de foto gezet).....

Op zaterdagmiddag vierden wij al pakjes(avond)middag. Eerst gezellig zitten babbelen met opa die ook van de partij was en daarna wat spelletjes Triominos gespeeld.
Ondertussen hield Nina de schuurdeur in de gaten want 2 voorgaande jaren kwamen de pieten achterom geslopen om hard bonzend op de deur de keuken in te stappen. Oh wat was het spannend. Maar dit jaar hadden wij geen brief van de pieten ontvangen dat ze zouden langskomen, dus er moest iets anders verzonnen worden.
Ik ging even wat pakken uit het halletje en liet "per ongeluk" het licht aan. Even later (toen Nina al een keer naar buiten was gelopen en riep "Pietjes jullie mogen komen hoor" :-)....vroeg ik aan NIna of zij even het licht in het halletje uit wilde doen. En dat deed zij (eindelijk eens zonder zeuren haha). Nonchalant pakte ze ook het briefje wat uit de brievenbus hing......"voor Lara en Nina" stond erop....ze vouwde hem open en gaf hem aan Lara....zo van ....lees jij het maar hoor.
Dit stond er op het briefje.....

"Beste Lara en Nina

Helaas kunnen wij vandaag niet langskomen bij jullie thuis.
Maar Piet heeft de kado's veilig in de schuur gezet.
Ga maar snel kijken hoor.

En veel plezier vandaag.

Sint"

Nina wist niet hoe snel ze haar laarzen aan kon krijgen en haar jas aan kon doen, want dat wilde ze natuurlijk zelf even zien (en ja ook Lara wilde het toch wel even zien, zo groot als ze is).
En daar kwamen de meiden terug met 2 grote zakken....dat trotse gezicht van Nina....prachtig gewoon.
(ondanks alle berichten in de klas van het niet meer geloven in Sint....houdt Nina stug vol dat ie wel bestaat en gaat er voor de volle 100% nog voor......heerlijk toch....nog even goed genieten dit laatste jaartje).

Enfin alle pakjes werden op de grond gelegd en om de beurt mocht er iemand een pakje (met de ogen dicht) pakken. De grootste pakjes bewaarden we voor het laatst....om de spanning er nog even in te houden.

Nina hield goed bij wie er aan de beurt was geweest met pakken...ze hield alles nauwlettend in de gaten.


Denk hier heel hard en hoog gegil bij
Hier nog meer gegil :-)


De meiden zijn weer flink verwend deze Sinterklaas en waren zeer happy met alle cadeaux. Zelfs voor Opa en Oma en papa en mama zaten er wat cadeautjes bij :-)

Vandaag vieren de kids het nog op school en dit jaar werd er ook bij Nina in de klas lootjes getrokken en moesten de kinderen surprises maken. Nina had een jongetje getrokken die we niet zo heel erg goed kennen, maar we hebben er toch iets van gemaakt.......een voetbalspel met een klein rijmpje erbij.
Nina heeft goed meegeholpen met muizentrapjes maken (die achter de cijfers en doelman geplakt moesten worden) en alles opplakken. En in de doos hadden we de cadeautjes vastgeplakt en volgestopt met snippers papier.....we hebben wat afgescheurd zeg :-)
Hopelijk vind de jongen het ook leuk.

En Lara trok als lootje hetzelfde meisje als vorig jaar (tevens een vriendinnetje van haar). Dit maakten we vorig jaar voor haar.

Dus deze keer moesten we iets anders verzinnen en dat was helemaal niet zo moeilijk omdat ze de week ervoor een kleine pup in huis kregen. Dit is het geworden.....

Het speel, poep, plasveldje...
Ook Lara hielp goed mee. De basis had ik al klaar maar de details, zoals de drolletjes, de poepbak en poepzak en het bord boven het veldje heeft Lara gemaakt.
Hier ook weer de cadeautjes in de doos geplakt en gevuld met papiersnippers.
Het gedichtje dat we hadden moest wel ingekort worden, want het mocht niet langer dan 6 regels worden (niet gelukt :-) )......en dat wist ik eerst nog niet.

Van de rijmpjes ben ik vergeten een foto te maken maar hieronder kun je ze nog lezen.

Voor Kim
Sint liep vannacht al rijmend in ‘t rond

En trapte per ongeluk in een hoopje stront
Welk baasje heeft er hier verzuimd
En de poep van hun hond niet opgeruimd?

Dus Kim……
Houd onze lieve Sinterklaas te vriend
Want hij heeft geen poep aan z’n schoen verdiend
Oefen met deze surprise, dan weet je hoe het moet
Als je lieve kleine hondje weer eens heeft gepoept

 Groetjes Sint

 en ook deze.....


Voor Azedine

Wat zijn de hobby’s van Azedien?
Dansen, fietsen, rennen en voetbal misschien?? 
Voor voetbal heeft hij veel talent
Daarin wordt ook al veel gerend 
Blijven oefenen, zegt Sint, dan lukt ‘t wel
Vooral als je oefent met dit voetbalspel!

Hopelijk is het dit jaar wel een leuk feest geworden. Vorig jaar was niet zo leuk bij Lara in de klas. Er waren een stel kinderen aan het klieren geweest, met als gevolg dat een hele grote groep al buiten aan het spelen was toen er nog wat surprise uitgepakt moesten worden (waaronder onze surprise voor Kim). Bovendien had Lara alleen een ingepakte  doos gekregen met daarin wat spulletjes van het meisje zelf en geen gekochte cadeautjes (terwijl we van school uit 3 euro meekrijgen om cadeautjes voor de surprise te kopen en we kunnen volop gebruik maken van alle knutselspullen op school), dus Lara was best wel teleurgesteld en dat vond ik ook wel erg vervelend. Ik wist ook meteen weer waarom ik altijd zo'n hekel aan surprises had!!

Dus ik hoop maar dat het dit jaar een leuker feestje is geworden en dat ik strakjes 2 blije gezichtjes zie :-)


Groetjes Conny

2 opmerkingen:

  1. Wat een blije gezichtjes op pakjesmiddag, zo leuk enne ... dit jaar wel alles leuk bij de suprises op school?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een spannende verhalen! en wat een prachtige cadeau's heeft Sint gebracht bij jullie..mooie gedichten .Tis een leuk en gezellig feest geweest in huize Kip!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...