Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

dinsdag 2 november 2010

Herfstvakantie.......hoezo uitrusten??? (deel 2)

Hier dan het vervolg van de herfstvakantie.

Maandag: speeldag voor de kids en uitrusten van een druk weekend (vooral buitenspelen, handiger voor mama die dan nog wat kan doen in huis). Samen met de meiden naar de speelgoedwinkel en cadeautje voor vriendinnetje gekocht. Woensdag heeft Nina daar een feestje. 's Avonds een uiltje gehaakt en er een tashanger van gemaakt voor datzelfde vriendinnetje.

Dinsdag: Maandag begon het al "mam, mogen we naar de bioscoop, naar het zwembad, naar een speelparadijs", etc. etc. Maar omdat we slechts 1 salaris hebben, het geld ons niet op de rug groeit en er nog steeds geen geldboom in de tuin staat, gingen die feestjes niet door, maar ik bood ze wel een alternatief.......de thuisbioscoop.
Dus boodschappen gedaan voor de thuisbioscoop: popcorn, chips en sinas/cola. Even langs het hobbywinkeltje want ik had niet genoeg lint voor het memobord van Nina, maar helaas hadden ze daar niet het lint wat ik zocht. Nina heeft er nog wel een leuk 3D uitknipboekje gekocht.Gordijnen dicht, rolluiken halfdicht (compromis want Lara wilde ze helemaal dicht, maar daar word ik dan weer zo claustrofobisch van, dus dan maar half dicht). Filmpje op en genieten. We hebben in totaal 3 films gezien en de meiden vonden het heerlijk zo. Samen met mama op de bank en allemaal lekkere dingetjes binnen handbereik en dan nog leuke films kijken, het kon niet meer stuk voor ze (en voor mama ook niet, want ook ik heb genoten van de gezelligheid en van de meiden die dicht tegen me aankropen).

Woensdag: Nina heeft een kaart gemaakt voor vriendinnetje, uit het bovenstaande 3D-boekje (maar helaas heb ik het niet op foto gezet). Daarna snel nog even een autozitje gekocht (Nina was al aan een gewone stoelverhoger toe en ik was vergeten het stoeltje uit de auto te halen voor het kinderfeestje). Ze hadden de verhoger nodig omdat het feestje buiten de deur was en er nogal wat kinderen meegingen. Daarna snel de cadeautjes inpakken. Bij Nina nog vlug wat drinken naar binnen gewerkt en toen op naar het kinderfeestje. Nina keek er al een hele tijd naar uit en vond het reuze spannend toch weer.
Hieronder de cadeautjes:Lara vond het wel leuk zo met mama alleen thuis en we hebben lekker met z'n tweeen zitten knutselen. Zie hieronder:


Mama's exemplaar

Lara's exemplaar

's Avonds met Lara naar zwemles (Nina kon niet mee want die zou te laat terug zijn). Thuisgekomen bleek Nina te hebben overgegeven in de auto. Ze had het heet gehad en had hoofdpijn en in de auto kwam de frikandel eruit :-d. Ze heeft dat al een keer eerder gehad toen we een hele dag naar een speeltuin in Belgie waren geweest. Toen was ze ook oververhit geraakt, kreeg hoofdpijn en toen kwam de hele handel er ook uit onderweg.  Toen ze bijna 2 jaar was heeft ze 2 keer een koortsstuip gehad (wat doodeng was, vooral omdat ik de 1e keer niet wist wat er aan de hand was) en ik heb het gevoel dat dit overgeven in de auto ook gewoon een reactie van haar lichaam is. Enfin, nadat alles eruit gekomen was voelde ze zich weer goed en had ze ook weer babbeltjes voor 2.

Donderdag: Beetje uitrusten, knutselen met Nina (want die wilde ook zo'n schilderijtje maken...."maar dan met hartjes, kan dat mam?" Dus mam spullen bij elkaar gezocht, wat kartonnen hartjes geknipt en andere hartjes van papier, lintjes en de rest aan Nina overgelaten.......

Nina's exemplaar
Boodschappen gedaan voor 's avonds. We moesten vroeg eten want de dames hadden 's avonds een optreden van hun dansschool en moesten om 18.15 uur al aanwezig zijn in de schouwburg. Dus aten we lekker makkelijk (koude) wraps. Favoriet bij mijn kinderen. Wrap mogen ze zelf klaarmaken met wat ze maar willen. Meestal is dit: besmeren met smeerkaas (of Paturain), beleggen met ham, blokjes komkommer, tomaat, reepjes kaas, sla en een mager sausje er over, oprollen en smullen maar. Dit gaat er meestal heel snel in bij de meiden. Dus succes verzekerd.
Om 18.00 uur kwam er nog een vriendinnetje, die zouden wij meenemen en ook afzetten bij de schouwburg. En om half 8 zaten wij in de zaal met opa, oma en oom en tante van de meiden. En we hebben echt een geweldige show gezien die pas om 22.15 ur was afgelopen. De meiden lagen dus heel laat in bed die avond. En wat was ik trots op de meiden die geweldig gedanst hebben!! :-X

Vrijdag: Deze dag hadden we de auto, want mijn schoonzusje is zaterdag jarig en vroeg ons die vrijdag op de koffie. Dus 's ochtends vroeg meiden in de douche en naar de winkel voor een cadeautje. Een leuke mand met heide erin en nog snel een zelfgemaakt notitieboekje ingepakt. Ook nog even langs de dierenarts want de pilletjes (voor z'n nieren) van de kat waren op. Daarna als een speer naar mijn schoonzusje. Gezellig gebabbeld en broodje gegeten. 's Middags wat rommelen in huis. Marcel van z'n werk gehaald. En alweer vroeg gegeten (dit keer soep met warme broodjes) want nu moest Lara nog een keer meedoen met de show. Nu met de andere groep waarvoor ze gevraagd was om mee te dansen. Nina mocht nu mee om de show vanuit de zaal te bekijken en dat hield ze maar net aan vol (want wat was ze moe |-D). Dit keer geen familieleden maar gewoon met z'n drietjes. Heb er nog geen foto's van, want die werden door een professionele fotograaf gemaakt en die hebben we nog niet gezien. Volgen later nog wel eens.
Ook weer een geweldige show. Goed gedaan Lara :-X

Zaterdag: Uitslapen (jawel, zelfs de meiden!!!), boodschappen, hangen op de bank, weer vroeg eten want om 18.15 uur begon hier in de wijk Halloween. Dus meiden hun "enge" maskers opgezet, cape om en door de wijk lopen. Waar een halloweenposter voor de ramen hing, mocht je aanbellen. Er waren ook een paar hele enge bij, die de voortuin hadden omgebouwd tot spookdoolhof, enge mannen die je in het donker lieten schrikken en afgehakte hoofden etc. Vooral Nina vond het allemaal soms wel wat te eng. Dit keer deden er echter niet zoveel mensen mee als voorgaande jaren en ik was blij dat ik er dit jaar bij de meiden niet zoveel werk van had gemaakt. Meestal schmink ik ze nog lekker eng en dan wat van die duivelse oortjes op hun hoofd. Maar door de drukke week had ik daar helemaal geen zin in (en de meiden vonden het al lang best, zolang ze maar snoep kregen aan de deuren :-))

Zondag: RUSTDAG!!!!! Weinig gedaan. Filmpjes gekeken. Lekker gelummeld.

Maandag: Einde herfstvakantie en het lieve leventje begint weer. En mama kan een beetje bijkomen/uitrusten van de hectische week Pfffffffffffffffffff........................

Doe het allemaal rustig aan deze week enne word het je toch allemaal even te veel........gewoon rustig blijven ademhalen........adem in........adem uit..........pfffffffffff.

Groetjes Conny

1 opmerking:

  1. Klinkt als een super geslaagde vakantie die jullie heben gehad!
    Toen we gisteren thuis kwamen lag je pakketje er!! Super leuk stofje. Ben er heel erg blij mee en bedankt voor de stickertjes en de leuke gehaakte vlindertjes!
    Lieve groet Michaja

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...