Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

woensdag 31 augustus 2011

oogst

Toen wij terugkwamen van onze 2 weken vakantie een tijdje terug, troffen we in ons grasveldje een paar rare uitsteeksels aan. Wat bleek.....er groeiden worteltjes spontaan in onze tuin. Het lijken er heel veel, maar het valt uiteindelijk mee. Vandaag heb ik even geoogst. Een paar kennelijk iets te vroeg (specialist als ik ben ahum). Maar er zat 1 hele dikke bij. We hebben al een aantal keren wat worteltjes geoogst en ik moet zeggen.....ze smaken stukken beter dan de worteltjes uit de supermarkt. Ze zijn lekker zoet. Aangestoken hierdoor, heb ik een tijdje terug ook slazaadjes in de grond gestopt. En zie hier ook een beetje van de oogst van snijsla. De veldsla moet nog eventjes doorgroeien. Moet er wel bij vertellen dat ik snijsla niet direct herkende. Dus toen er iets groeide (in het rijtje waar ik de zaadjes had geplant), werd ik helemaal enthousiast.....jippie....we hebben de eerste sla.....toch vertrouwde ik het niet....even eraan ruiken...hmmm...toch even proeven......bleh, wat vies....lijkt ook verdacht veel op het onkruid wat een stukje verder in de tuin staat....hahahaha.....dat was dus ook onkruid......moest nog even wat langer geduld hebben voor de snijsla. ;-)
Vanmiddag in elk geval wat gezonde (onbespoten) worteltjes en snijsla bij het brood.....jammie.:-)
Groetjes Conny

1 opmerking:

  1. Wat leuk, weet je rucola groeit ook veel in het wild. Nu herkenbaar aan de gele bloempjes. Bij ons groeit het ind e speeltuin. In Den Haag op straat schijnt.http://hofstijl.nl/2011/08/29/rucola-is-gek-op-den-haag/

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...