Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

woensdag 24 augustus 2011

partijtjes en kwaaltjes

Ja hoor....de meiden zijn nog niet koud op school of Lara heeft al weer de eerste 2 uitnodigingen binnen voor partijtjes. pffff.....dat heb ik nou echt niet gemist in de vakantie. Juist na de vakantie wilde ik het weer rustig aan doen, ze hebben al genoeg...school.....dansles.....bij vriendinnetjes spelen. Lara wilde ook naar de weekendschool en die zal ook wel ergens gaan beginnen. Dan zit ze ook iedere zondag op "school" en leren ze d.m.v. projecten allerlei zaken.....bijv. wie werken er allemaal in een ziekenhuis. Dan komen er mensen uit het ziekenhuis vertellen wat ze daar doen en mogen de kinderen ook wat dingen doen....bijv. een spuitje zetten in een nep velletje ofzo. Er komt misschien een piloot langs om over zijn vak te vertellen, of ze gaan naar een gerechtshof en kijken wat daar allemaal gebeurd. Het leek Lara (leergierig als ze is) heel interessant om daaraan mee te doen. Ik ga steeds meer twijfelen omdat er dan weer wat van haar vrije tijd afgesnoept wordt.

Nou wil het geval dat Lara de laatste tijd niet lekker in haar velletje zit. Ze heeft regelmatig last van buikpijn en hoofdpijn. Eerst alleen als we gingen autorijden (en da's niet handig als je familie op 1 1/2 uur rijden van je af woont). Maar in de vakantie werd het steeds vaker. Dan kijk je natuurlijk eerst naar allerlei andere zaken zoals.....'t is vakantie...ze gaat wat later naar bed....wordt iets later wakker (niet zo heel veel later als thuis helaas voor ons), dus minder slaap, onregelmatiger en ietwat ongezonder eten en meer van dat soort zaken. De 2 weken na thuiskomst (lekker rustig gehouden, vriendinnetjes waren nog allemaal op vakantie) ging het al wat beter maar toch nog niet helemaal 100%. De laatste 2 weken waren de vriendinnetjes uit de straat er weer en dus konden ze weer volop buiten spelen (tussen de buien door dan). Maar ook toen kwam ze regelmatig thuis met buik-/hoofdpijn. De laatste week van de vakantie kreeg ze zelfs een migraine aanval. Ik wilde deze week nog even aanzien, maar gistermiddag wilde ze niet naar school vanwege de buikpijn. Nou geef ik daar meestal niet zo snel aan toe, maar uiteindelijk toch maar mee naar huis genomen omdat ik ook geen scene met haar wilde maken op school. Thuis even goed met haar gepraat en de spanning kwam er bij haar uit met een grote huilbui. ....Kortom ik maak me best zorgen om mijn meissie.
Heb de afgelopen tijd veel gegoogeld op buikpijn en hoofdpijn bij jonge kinderen, maar daar word je ook niet vrolijk van. 'k Zie door de bomen het bos niet meer en elke ziekte zou dan van toepassing kunnen zijn.
Ik mag de dokter nog niet bellen van haar, maar als ze vanmiddag thuiskomt met buik- of hoofdpijn ga ik dat toch wel doen, want ze veranderd langzaamaan in een zielig wit hoopje mens en ik kan haar er niet bij helpen.

Daar komt mijn dilemma dus ook om de hoek kijken......moet ik haar nu wel of niet naar al die partijtjes laten gaan? Het zijn bovendien uitnodigingen van 2 meisjes waar ze niet zo veel mee heeft en eigenlijk normaal gesproken ook niet of nauwelijks mee speelt.Wat zouden jullie doen? En kennen jullie het probleem van buik-/en hoofdpijn bij jonge (10 jaar) kinderen??


Groetjes Conny

2 opmerkingen:

 1. Ik zou gewoon naar de dokter gaan: baat het niet, het schaadt ook niet. En het is op z'n minst goed voor je gemoedsrust denk ik.

  Het klinkt verder wel als een vol programma, en misschien kun je daar wel in knippen. Ik zou dan eerder die weekend school weg doen, dan die feestjes. Die feestjes zijn maar eenmalig namelijk.

  Overigens is het natuurlijk wel fijn dat je dochter goed in de groep ligt en wordt uitgenodigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook niet zo dol op feestjes hihi.

  'k Zou ze zelf laten kiezen. Wel of niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...