Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

maandag 30 januari 2012

opruimen!

Zo, da's even lang geleden dat ik geblogd heb. Ik volg wel hoor, maar had er zelf eventjes geen zin in. Betekent overigens niet dat ik stilgezeten heb.
Er moesten nog wat cadeautjes gemaakt worden. Excuses voor de wazige foto's, geen idee hoe dat nou weer gekomen is.

Ook een roze boekje voor het zusje

een zakje om auto's in te vervoeren (of lego of andere kleine prulletjes)

grote legozak/kleed.

snel wegwerken die lego :-)
 Bovenstaande cadeautjes waren voor mijn neefje Noah die 3 jaar werd.


Notitieblokje-to-go voor een jarig vriendinnetje van Lara.

Ook nog een gehaakt uiltje gemaakt voor een ander jarig vriendinnetje van Lara, maar natuurlijk vergeten te fotograferen.

Verder op verzoek een telefoonhoesje gehaakt. De kleuren heeft het meisje zelf uitgezocht, ze was er reuze blij mee.Maar dit stukje gaat eigenlijk over opruimen.......want ja, ook ik ben erdoor aangestoken. Sinds een tijdje volg ik deze blogschrijfster over een kastje per dag opruimen. En als je elke dag zo meekijkt in de kastjes dan ga je vanzelf meedoen. Ook omdat er echt het nodige opgeruimd moet worden hier. Dus heb ik al een aantal laatjes en hoekjes opgeruimd, maar nog niet gefotografeerd. Vrijdag begon ik aan een grote klus waar ik erg tegenop zag. Namelijk dit kastje boven de magnetron.

 Gelukkig kan de deur ervoor dicht en zie je er niets van....maar zodra de deur geopend wordt, dan snap je dat ik hier tegenop zag.
 Alles wat even 'uit het zicht' gelegd moet worden staat hier. Op de bovenste plank, achterin staan ook nog diverse schalen op elkaar en door elkaar gestapeld. Achter de flesjes zonnebrandcreme op de onderste plank staat een doos met een voorraad kaarten (verjaardagen, bruiloften etc. etc.). Als ik die eens nodig heb moet alles wat ervoor staat eerst eruit.....ellendig dus. pffff.....eerst even energie opdoen........

dat was lekker....brood op....cappuccino bijna.
 De helft is al uit het kastje......
 Deze zooi dus......


 paar slokjes koffie tussendoor.... en weer aan de slag...


 bovenste kastje ook leeg. Nu nog even schoonmaken....

En dan begint de klus pas echt, want hoe wil ik dit kastje gaan gebruiken, gaat alle zooi er weer terug in of ga ik de boel reorganiseren. Bij reorganiseren komt er ook een ander kastje bij kijken, namelijk die boven de koelkast (erg hoog en dus staan daar meestal zaken die ik niet 1-2-3 nodig heb).

koffie = op :-(

De kookboeken gebruikte ik niet zo vaak, maar tegenwoordig weer wat vaker......dus die mochten verhuizen naar het lege kastje.

Alles uit de kast.

 Het bakje met de kaarten beetje opgeruimd, mocht boven de koelkast


Het eindresultaat boven de koelkast......nu de rest nog.....

Tussendoor de meiden even uit school gehaald....gegeten.....en weer naar school gebracht en toen weer verder.... losse recepten nog uitzoeken.....
 Het kastje vult zich langzaamaan weer....maar nu wel een stuk overzichtelijker.....
 Dit gaat naar een andere plek in huis.
 Deze schaal en kookboeken kunnen weg, want zelden tot nooit gebruikt, dus weg ermee (naar de kringloop)
 Caspertje komt ook even 'meehelpen' :-) Deze papierzooi moet nog uitgezocht worden (merendeel kon weg).

 Deze bulk papieren nog opbergen in mappen.
 Stapeltje rechts wordt groter en gaan elders in huis opgeborgen worden.
 Meteen even de vensterbank meepakken want bakje met rotzooi staat daar erg onhandig....zou goed in de kast kunnen...dus ook even opruimen en hup de kast in.

Eindresultaat (na 2 dagen gefotografeerd, er zijn dus nog een paar dingen bijgekomen). Netjes toch :-)

Ik kreeg dit weekend de smaak te pakken, dus doorgegaan met keukenkastje onder gootsteen. Altijd een zooitje.....Kastje ervoor.....NEED I SAY MORE.......


 1 plank klaar.....beter toch?
 Deze oude zooi kan weg.
Onderstaande foto is het linkerkastje...sorry vergeten een foto van de rotzooi te maken, maar dit is dus het eindresultaat. Moet je even voorstellen dat dat blauwe emmertje er altijd bovenop geperst werd en dan gauw het deurtje dicht, voor het geval het eruit valt :-), nu gewoon een plekje op de bodem van de kast. Weet iemand trouwens waarom ze azijnflessen zo hoog maken....het enige kastje waar ze inpassen is bij de schoonmaakmiddelen.

Kastje aan de rechterkant, plankje boven heeft gezelschap van wat keukenschorten. Alles wat ik snel nodig heb staat voor het grijpen....heel handig.


De volgende kast was mijn grootste ergernis. De planken had ik van de week al eens goed ingedeeld en uitgesopt, de onderkant moest nog gebeuren. Nu heeft alles een plek op de grond, i.p.v. opgestapelde tasjes met allerhande troep. Een verademing. De cadeaupapierrollen hangen nu tussen 2 touwtjes aan de onderkant van een traptrede. Ideaal...liggen/staan niet meer in de weg en blijven zo mooi glad (ideetje van Pinterest).

Gisteravond heb ik heerlijk met mijn voetjes in een voetenbadje gezeten en kon ik zonder te vloeken het voetenbadje uit de kast pakken. Dat was wel een heerlijk licht gevoel moet ik je zeggen.

Enfin.....ik realiseer me dat dit wel een heel lang blogje wordt.......dus nu als laatste nog wat knutsels die ik vrijdagmiddag samen met Nina heb gemaakt.

Gewoon simpel van wc-rolletjes en wat papier. De gele kat en de matrouschka zijn van mijn hand, en Nina heeft de oranje kat gemaakt. Gezellig toch.

En met dit servies wil ik ook nog iets gaan maken...resultaat volgt.


 Tussen de bedrijven door nog wat haken....resultaat volgt ook nog.


En een torso van stof (de rose met bloemetjes) gemaakt (1e probeersel, niet zo tevreden, moet dus nog eens overnieuw).

Genoeg bijgekletst......tijd om de meiden weer uit school te halen.


Groetjes Conny

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk kastje heb je voor je magnetron. Waar heb je deze gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor de late reactie....de kast is van Ikea. Je hebt verschillende indelingen al naar gelang de apparatuur die erin moet. Succes!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...