Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

maandag 31 oktober 2011

Goede voornemens

De herfstvakantie zit er weer op. De meiden weer fris en fruitig naar school :-) en moeders thuis vol met nieuwe plannen/lijstjes/voornemens.

Ik merk dat ik de laatste maanden zelf niet zoveel zin meer in bloggen heb....desalniettemin volg ik mijn lijst met favoriete bloggers wel op de voet. Aangezien ik zelf van huis uit niet zo'n poetser ben is blogjes lezen ook het ultieme excuus om niet te hoeven soppen en poetsen.
Maar het huis verslonst....ja zelfs ik zie dat (ook al kijk ik meestal gewoon niet te lang en te scherp in het rond). Dus moesten er weer nieuwe 'regeltjes' voor mezelf opgesteld worden...zoals
1. Na het wegbrengen van de kinderen naar school, meteen 1 a 2 uurtjes aan de slag in huis (afwas uit en inruimen uit/in de machine, keukenblad glanzend schoon (voorzover dat kan met een 15+ jaar oude keuken) poetsen, wassen, strijken...noem het allemaal maar op).
2. Daarna pas 1 kop thee met iets lekker gezonds erbij (meteen goed voor de lijn :-) ).
3. Boodschappen voor 1 a 2 dagen op voorraad halen.
4. Tussendoor de kinderen uit school halen voor middagpauze en weer terugbrengen.
5. 's Middags even zitten om blogjes bij te lezen.
6. Is er nog tijd over, dan even aan de haak of andere freubelwerkjes waar ik zo van geniet.

Klinkt heel strak toch??

Dus waar begon ik vanochtend mee?
1. Kinderen naar school gebracht
2. Vaatwasser uitgeruimd en weer ingeruimd.
3. Keukenblad ligt er weer opgeruimd en schoongepoetst bij (handdoek/theedoek/vaatdoek verschoond)
4. Chloor in de wc pot gespoten en handdoekje vervangen

So far so good.

Oh....ik was vergeten te vermelden dat ik tussen de bedrijven door al blogjes aan het lezen was en natuurlijk even mijn mail gecheckt. Lekker receptje van een blogje overgeschreven heb en meteen de blogschrijfster aan mijn groeiende lijst heb toegevoegd.
2 koppen thee naar binnen heb gewerkt (en dus nu eigenlijk heel nodig naar de w.c. moet, waar net chloor in zit hihhihhi, hoera voor de 2e w.c. in de badkamer :-)) en bij dat 2e kopje thee een lekker plakje cake heb gegeten die ik gistermiddag zelf had gebakken.
Nu dus toch weer zelf een blogje aan het schrijven ben en dat het inmiddels al half 11 is geweest en er dus eigenlijk nog niet zoveel van mijn hele lijstje gestreept kan worden.

Vanmiddag ga ik dat echt goed maken want de kamers van de meiden had ik gisteravond tussen het badderen van de meiden door al opgeruimd, dus er hoeft alleen een stofdoek, stofzuiger en dweil doorheen, moet zo gepiept zijn toch?
Of er dan nog wat tijd voor het freubelen overblijft......we shall see.

Enfin tot zover mijn goede voornemens (ik ben trouwens gek op lijstjes maken, alleen schort het aan het afwerken daarvan nog wel het een en ander :-)).

Gisteren was een baaldagje. Ik was moe, de meiden hangerig en manlief was druk achter de computer aan het werk.
Toch maar bedacht dat we even de hort op zouden gaan....naar Ikea of Praxis, maar op het moment supreme (we hadden nog net niet onze jassen aan), gooide oudste dochter roet in het eten door ons te vertellen dat ze echt heel veel hoofdpijn en buikpijn had en dat ze het gevoel had dat ze moest overgeven. Dus kind op de bank, paracetamol erin en koud, nat doekje op haar voorhoofd, dekentje erover heen, en hopen dat de boel snel weer zou zakken. De hele verdere middag heeft ze op de bank gelegen, gelukkig was de buikpijn en hoofdpijn na 1 1/2 uur toch een heel stuk minder, maar we zijn er niet meer opuit gegaan.
Wel had ik even de kans om een lekkere cake te bakken en een klein haakwerkje voor mezelf te maken. Een nieuw telefoonhoesje (dit is een 2e probeersel, de eerste beviel niet zo goed).
Dus uiteindlijk bleek de baaldag toch wel een geslaagde rustige dag.

En nu is het dan echt tijd om iets te gaan doen in huis.......(zei ik met een diepe diepe zucht).....


Groetjes Conny

2 opmerkingen:

  1. Ik ben een kei in lijstjes maken en op het werk voer ik ze ook zo braaf uit, maar ja coördineer de boel daar niet voor niks ... maar thuis ben ik helaas wat minder consequent als het om die lijstjes gaat :-) Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Kwam via via op je blog terecht...leuk! Die lijstjes komen me héél bekend voor en vooral het probleem van het afvinken...meestal kan ik een paar dingen afvinken...dan vind ik mijn lijstje te slorig en maak ik een nieuwe voor de volgende dag met de overgebleven dingen waar ik niet aan toe was gekomen (vaak door mijn eigen schuld/demotivatie) haha Nieuwe dag nieuwe kansen toch?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...