Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

vrijdag 12 december 2014

Sinterklaas surprises 2014

Ook dit jaar werd er verwacht van de kinderen dat zij een surprise maakten. Dus werden er weer lootjes getrokken in de klassen. Lara trok een jongen en Nina een meisje.
Nina had al vrij snel een plannetje klaar en "vroeg" (lees: zeurde) al weken van tevoren om dozen...."Mam heb je nou al dozen meegenomen, ik wil beginnen aan de surprise". Maar omdat "mam" druk was kwam het er maar niet van. Nina is aan de slag gegaan met roze kaftpapier wat we nog hadden liggen en ik heb er met spraypaint druppels op gemaakt. De dopmet aluminiumfolie bedekt en en koker erin waar Nina zelf een "kwastje" van zwartgeverfd papier aan heeft gemaakt. Het kwastje viel mooi in de andere doos zodat er een echte dop ontstond die je eraf kon halen. 
Nog wat aankleding aan de buitenkant en klaar!
Uiteindelijk is het allemaal nog op tijd gelukt en Nina was super tevreden. Ze heeft het helemaal zelf bedacht en ook veel zelf uitgevoerd met een beetje hulp van mams. Je moet even niet naar de kwaliteit van de foto's kijken, want deze zijn door Nina gemaakt toen het al donker was.

Het is wel duidelijk waar het meisje van houdt....nagellak en Mainstreet!

Voor Lara was het wat lastiger. Ze wist niet zoveel van de jongen af, maar gelukkig had hij veel hobby's waaronder ook muziek maken. En Lara wist dat hij accordeon speelde, dus leek het haar leuk om een accordeon te maken. O.k....dit werd echt een uitdaging want hoe maak je zo'n ding. Dus Lara ging op zoek naar plaatjes van een accordeon, maar ze wist niet hoe ze het voor elkaar moest krijgen....tja en wat doe je dan als "creamam" je gaat piekeren en peinzen......dozen pakken en in elkaar schuiven en langzaam maar zeker zat het plaatje in mijn hoofd hoe het moest worden...alleen hoe leg je dat uit. Dus heb ik de basis van de accordeon voor Lara in elkaar gezet. Zij heeft zelf de pianotoetsen bedacht en erop gezet en ook de knoppen. Verder ben ik met het spuiten en sprayen met inkt aan de slag gegaan om het een beetje oude look te geven. Nog even de naam van de jongen erop geplakt en het harmonicagedeelte bevestigd......als laatste nog de lussen erop geniet en klaar was de surprise. 

Later vertelde Lara dat de jongen helemaal verlegen werd en ook later nog elke keer even naar zijn surprise keek zo mooi vond hij hem kennelijk.....kijk en daar doen we het nou voor toch?! Op naar volgend jaar :-)

Ik zal de foto's ook plaatsen op mijn Pinterest daar kun je nog meer van mijn zelfgemaakte (bord Home made) spulletjes bekijken voor inspiratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...