Foreign readers

Hello Foreign readers :-)
It's nice to see you on my blog.
Especially for you I've installed Google Website Translator. Please click on that, if you want to read my blog in your own language.
Enjoy!

maandag 16 december 2013

surprises van dit jaar, actiedag op middelbare school

Ben een beetje laat met bloggen over Sinterklaas, maar wil toch even de surprises van mijn dochters laten zien. Allebei hebben ze (met heel wat hulp :-) ) een minion gemaakt. Er was gelukkig een hele goede tutorial hier te vinden. Wel veel werk en er ging veel crepepapier inzitten maar het resultaat was er naar. Bij Nina in de klas vonden ze haar surprises de mooiste. En ook bij Lara wilden ze allemaal weten hoe ze het gemaakt had.....en de minion werd daar zelfs geknuffeld....haha....leuk.
Nina's minion

Lara's minion
Bij Lara's minion zijn we in alle hectiek wel de bril vergeten te maken....nou ja...niemand wist het alleen wij :-)

Op dezelfde dag als de Sinterklaasviering was er bij Lara op school ook nog actiedag. De kinderen konden dan spulletjes verkopen en het geld ging naar een goed doel. Dus 1 dag van tevoren (plannen is niet Lara's sterkste kant) aan de slag met een vriendinnetje. Kerstoorbellen maken, glazen potten omtoveren tot kerstlichtjes, feestsnorren maken en havermoutkoekjes bakken (mama's taak)
Kerstoorbellen

Havermoutkoekjes

Kerstlichtjes

Feestsnorren met kerstoorbellen

Nog meer feestsnorren

Lara (met snor) achter hun kraampje

Natuurlijk even een snorrenfoto met een stel vriendinnen
Vooral de snorren waren een succes! Leuk om te zien dat een veel meiden gewoon met jouw snorren rondlopen.

Afgelopen zaterdag had Nina nog een verjaardagsfeestje. Buiten de 'echte' kadootjes moest er natuurlijk ook wat geknutseld worden, ook omdat ik weet dat dat bij die familie zeer op prijs wordt gesteld. Dus snel mijn haaknaald gepakt en een kerstboompje gehaakt voor haar (Nederlandse beschrijving hier te vinden). Natuurlijk ook een feestsnor erbij voor de feestvreugde :-)
Nina vond het boompje zo leuk, dus zocht ze snel wat kleurtjes bij elkaar et voila.......Nina's kerstboompje is ook weer klaar.
Nu weer verder met de kerstinrichting....boom staat....kerstdorpje staat....nu de rest nog. Is altijd een halve verbouwing voor nodig om alles neer te kunnen zetten.....dus hup hup aan de slag :-)


Groetjes Conny

2 opmerkingen:

  1. Mooie blog. Staan die havermoutkoekjes op een stukje natuursteen of is dat nep? Ik heb laatst bij http://aanrechtblad-kopen.nl een keukenblad aangeschaft, maar zoek eigenlijk een blad van 40x30 waar ik dit soort eten kan maken. Zij konden me niet helpen. Misschien weet jij 't?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee sorry, ik wet het niet. De koekje staan op onze keramische kookplaat. Succes met de zoektocht!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...